Wat is Peuter- en Kleuteryoga
Peuter- en kleuteryoga bevordert souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Door peuter- en kleuteryoga ontdekken kinderen grenzen en emoties, van henzelf en van de ander. Met behulp van peuter- en kleuteryoga stimuleer je het bewustwordingsproces van lichaam en geest al op jonge leeftijd, wat een positieve bijdrage levert aan een evenwichtige ontwikkeling van het kind.

Hoe ziet een les er uit
Een les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten.
Elke les beleven we een nieuw yoga-avontuur, in het teken van een thema, dat aansluit bij de belevingswereld van de peuter/kleuter.
Zo gaan we bijvoorbeeld (denkbeeldig) naar de boerderij, naar het strand of naar het bos.
We zingen, dansen, tekenen en doen o.a. ontspannings-, massage- en concentratieoefeningen en adem-, expressie- en yogaspelletjes.

Voor wie
De lessen zijn bedoeld voor peuters/kleuters en hun (groot)ouders/verzorgers.
De kleine groepjes zorgen voor veel persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer en maken dat de lessen ook zeer toegankelijk zijn voor kinderen die zich niet prettig voelen in grote groepen, snel afgeleid zijn of te snel overprikkeld raken.

Ook hoogsensitieve kinderen en kinderen die vaak buikpijn hebben, onrustig slapen of snel angstig zijn kunnen baat hebben bij peuter- en kleuteryoga.

Doe samen met jouw peuter/kleuter mee en kom brullen als een leeuw, springen als een kikker en zoemen als een bij! Je kunt jullie hier aanmelden.

Wanneer
Peuter- en Kleuteryoga
Dag:            Zaterdag
Data:           Maart: 10, 17 en 31 – 2018
Tijdstip:      10.30-12.00 uur*
Locatie:       de Terp, Radewijnsstraat 1 Zwolle (vlakbij de Jumbo Hogenkampsweg)
Kosten:        € 15,=  per ouder/kindkoppel per workshop (incl. BTW en een biologisch hapje of drankje)
Aanmelden:  klik hier

* Duur: tussen de 1 á 1,5 uur