Wat is Tieneryoga (13-18 jaar)
Tieneryoga bevordert souplessekracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Je spieren worden sterker, je houding krachtiger en je krijgt meer energie. Je leert je beter te ontspannen, zodat je meer plezier kunt ervaren, maar ook zodat je je beter kunt concentreren, zowel thuis als op school.

Door Tieneryoga kom je (weer) in contact met jezelf en je omgeving. Je leert jezelf beter kennen: Wat voel ik? Wat vind ik leuk en fijn en wat niet? Wat is mijn kracht? Waar liggen mijn grenzen? Wat wil ik?

Tijdens de lessen werk je individueel of samen met elkaar, zodat je op jezelf en op een ander leert te vertrouwen. Er is geen sprake van competitie. Centraal staat het respectvol omgaan met jezelf en met de omgeving. Iedereen mag zichzelf zijn en genieten van de ruimte die wordt geboden om zelfvertrouwen, ontspanning en plezier te ervaren.

Hoe ziet een les er uit
De lessen staan in het teken van thema’s die aansluiten bij de tienerleeftijd: balans, uniek zijn, zelfvertrouwen, kracht, inzicht, liefde en vreugde.
We dansen, doen yogahoudingen en dynamische yogareeksen, we werken met o.a. ontspannings-, massage- en concentratieoefeningen en houden ons bezig met ademhalingstechnieken, expressie en visualisaties.

Doe mee en kom gezellig samen bewegen en ontspannen!

Je kunt meedoen op blote voeten of sokken/sloffen met anti-slip en op een zelf mee te brengen matje of tuinstoelkussen.

Betaling gaat via Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen.

Individuele Tieneryoga
Zit je even niet lekker in je vel en heb je tijdelijk wat meer behoefte aan fysieke en mentale ontspanning? En wil je dat op individuele basis met extra persoonlijke aandacht?

Ook voor incidentele en individuele Tieneryoga-lessen kun je bij Enyoiga terecht.

De lessen worden op maat gemaakt, zodat wordt aangesloten op specifieke behoeften/klachten. Gekozen kan worden voor een tijdsduur van 30, 45 of 60 minuten per les.

Voor wie
Geen energie? Altijd moe? Vaak ziek? Regelmatig hoofdpijn? Gestrest? Onzeker over jezelf? Moeite met concentreren? Een negatief zelfbeeld? Last van stemmingswisselingen of depressieve buien? Heb je tijdelijk wat meer ontspanning in je lijf en in je hoofd nodig?  Of gewoon zin in een workout voor lichaam en geest? Meld je dan hier aan.

De lessen zijn bedoeld voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Als je 11 of 12 jaar bent, kan het echter zijn dat je je meer thuis voelt bij Tieneryoga dan bij Kinderyoga. Ook dan ben je van harte welkom bij Tieneryoga.
De kleine groepjes en de huiselijke sfeer zorgen voor veel persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer en maken dat de lessen ook zeer toegankelijk zijn voor jongeren die zich niet prettig voelen in grote groepen, snel afgeleid zijn of te snel overprikkeld raken.

Ook hoogsensitieve jongeren en jongeren die vaak buikpijn hebben, onrustig slapen of snel angstig zijn kunnen baat hebben bij Tieneryoga.

Wanneer
Tieneryoga 
Dag:             Maandag
Start:          16 januari 2017
Tijdstip:      17.00-18.00 uur
Locatie:       Multifunctioneel Centrum de Bolder, Dobbe 29 Zwolle
Kosten:        € 60,= voor tien lessen
Aanmelden:  klik hier

Tieneryoga – individueel
Op afspraak

* Later instromen is mogelijk